Какво е коучинг?

Changing the world one conversation at a time...

Основите на методологията на Erickson Coaching:

Фокус върху решения

Пренасочва клиента към желаните бъдещи резултати, вместо да се концентрира върху минали преживявания или причини за неудовлетворение.

Систематичност

Подкрепя клиента да използва цялостен подход за търсене на решения и да достигне до осъзнаване как позитивната промяна може да се вмести в техния живот.

Клиент на фокус

Позволява Ви да се доверите на вътрешните ресурси и умения на Вашия клиент, като се съобразявате с заявката им и желания от тях резултат от сесията. Коучингът е зона без съвети.

Насоченост към действия

Проследява трансформацията чрез специфични стъпки, които водят до фундаментални промени в нагласите, поведението и създаването на навици.

Какво НЕ е коучингът?

Терапия

За разлика от терапевтите и съветниците, коучовете не се фокусират върху детството или миналите преживявания, които могат да бъдат корен на начина, по който човек живее или се чувства. Вместо това те помагат на клиентите си да разберат какво искат в бъдеще, защо го искат и как ще го постигнат.

Консултиране

Консултантите диагностицират нуждите на организацията или клиента и му предлагат свои собствени решения въз основа на специализирания си опит, за да „решат“ проблема. Коучовете използват инструменти и процеси, за да помогнат на клиентите да генерират собствени решения и да отговарят за проследяването им.

Спортен треньор

Може да чуете думата „коуч“ и да помислите за футбол. Спортните треньори са тези които определят целите, стратегията и съответния път към победата. Преподаването, коригирането и управлението са  умения, които един спортен треньор би използвал. В индивидуалния и бизнес коучинга процесът е на обратно: клиентът определя целите.

Изпълнителният директор на Google:
Защо всеки трябва да има коуч?

Changing the world one conversation at a time...

%d блогъра харесват това:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close