Как да откриете своето призвание?

Changing the world one conversation at a time…

Автор: Marilyn Atkinson, 14/01/2020 г.

Всички сме изпитвали пламенна целеустременост в различни етапи от живота си. Сигурно си спомняте чувството на вълнение, което сте усещали, когато сте играели на някоя игра във Вашето детство или когато сте участвали в спортно състезание. Може би си спомняте как сте свирили на музикален инструмент или сте творили с ръцете си – как това е запалило огън във Вас и изцяло Ви е завладяло.

Намирането на нашето призвание е изглежда точно така. Свързваме се с визията за възможност напред. В началото може да не е оригинална, всъщност може да е изцяло взета „на заем“. И все пак, докато преследваме това стремление, то започва да става напълно наше, защото цялото ни същество е ангажирано с него и то… оживява. Откриваме фини и красиви начини да развием работата си. Ако я приемем като шедьовър на майстор, целият ни живот се разгръща в множество посоки – сякаш това творческо начинание ни е дарило с невинност и благословия. Нашият живот се изпълва с дълбок  смисъл.

Дали коучингът е Вашето призвание? Открийте как коучингът фокусиран върху решения Ви позволява да постигнете трансформиращи промени в себе си и в другите.

Колко често фокусирате ума си върху това, което искате да бъдете, да правите това, което наистина Ви вдъхновява, или да се занимавате с дейности, с които знаете, че може да достигнете най-добрите резултати? Колко от ежедневните Ви действия са съобразени с това кой сте в действителност? Колко пълноценно живеете според собствените си условия? Колко често се ангажирате с цялото си сърце и се наслаждаване на всеки миг, независимо къде се намирате или какво правите? Както и да изглежда животът Ви, отговорите на тези въпроси определят колко пълноценно играете Играта на живота.

Ключова концепция за коучинга е, че всеки фокус върху майсторството може постепенно да доведе до смисъл и радост в живота на хората. Майсторството и личното развитие са основни съставки за всеки един от нас, за да изградим своето намерение и да развием пътуването на своя герой, следвайки призванието на сърцето си.

По-долу са седем прости стъпки, които можете да използвате, за да откриете собственото си призвание.

 1. Веднъж на ден, всеки ден
  Избере определен времеви интервал в деня, в който да се отдадете на мисли за Вашето призвание, докато не го откриете. Поставете си цел, че няма да се разсейвате с нищо друго, дори и да е само за 15 минути. Направете това време свещено и бъдете готови да го отделяте ден след ден.
 2. Обмислете живота си
  Отдайте се на мисли в посока „Вашето призвание“ и ценете този момент като възможност за размисъл за Вашия живот. Какво искам аз? Какво ме прави щастлив? Какво ме вдъхновява? Задавайте тези въпроси на несъзнаваното в себе си… и го оставете да отговоря. Понякога този процес отнема време. Имайте търпение.
 3. Активирайте вътрешната си визия
  Помислете за Вашите идеи за личностното Ви призвание. Опитайте се да активирате вътрешното си зрение. (Добра идея е да се оставите образите, които идват, да се „прожектират“ като филм на стената пред Вас.) „Хванете“ образите или идеите, които се активират, и започнете да им обръщате внимание. Задайте си повече въпроси „за следващия път“.
 4. Потърсете помощ
  Помощ има. Вътрешното зрение може да отнеме известно време, за да се активира. Съществуват дълбоки и целенасочени техники за сихронизиране на фокуса и виждането Ви. Съобразете се със собствената си нужди, за да знаете къде, как, кога и кого да помолите за помощ.
 5. Наблюдавайте как Вашето Несъзнавано започва да работи за Вас
  Забележете как дните Ви започват да отразяват Вашата насоченост към привличане на елементите на Вашето призвание, дори и все още да не знаете много подробности. Животът Ви се обажда по телефона – личния Ви телефон. Понякога най-трудната част в процеса на отговор е в това да вдигнем слушалката… и след това, просто да слушаме. Какво всъщност искам? Какъв е моят уникален принос?
 6. Дневни проверки
  Бъдете готови да обещаете на визията си, че ще направите всичко възможно Вашата издръжливост и устойчивост да укрепнат. Също така, трябва да си обещавате, че всеки ден ще прекарате известно време да влизате в ситуации, в които можете да увеличите добрите възможности и/или да получите помощ.
 7. И след това е време за танци
  Обуйте си танцувалните обувки и влезте в танца… защото когато веднъж се свържете с призванието си, не Ви остава нищо друго, освен да се отдадете на мелодията!

Тези стъпки ще Ви помогнат да пробудите основните си ценности, които са в съответствие с целта, визията и мисията на Вашия живот. Имайте предвид, че когато достигате до нови възможности и получавате стимулиращи идеи, целта на живота Ви Ви призовава. Житейското призвание е мощен магнит за Цялостността на човека. То осветява Вашата визия и е в постоянен резонанс с живота Ви, независимо дали го разбирате или не.

Въпреки това, някои хора отлагат своето призвание, защото приемат:

 • Че не носят правилните обувки за това пътуване и трябва да намерят перфектния чифт, преди да започнат.
 • Че не е подходящият сезон за пътуване – и си повтарят това всеки сезон през последните две, три, четири, пет години и повече.
 • Че им трябва разрешение, за да поемат по пътя и никой няма да им го даде.

Когато почувствате, че мисията Ви Ви призовава, най-важното, което можете да направите, е да започнете да се движите в посока на своето призвание. Веднага щом го направим, започваме да се свързваме с автентичната ни най-истинска реалност.

Когато решите да живеете с мисията си и да се стремите към това, което наистина искате, започват да се случват невероятни неща. Започваме да вярваме, че Вселената е на наша страна, а с това категорично знание, всичко е възможно.
Changing the world one conversation at a time…

Абонирайте се за нашия бюлетин

  Leave a Comment